דוגמאות לאתרים שעושים שימוש בבינה מלאכותית לכתיבת עבודות ומחקר במשפטים
דוגמאות לאתרים שעושים שימוש בבינה מלאכותית לכתיבת עבודות ומחקר במשפטים
1 דקות קריאה
במאמר האחרון שכתבתי בנושא, עסקתי ביתרונות השימוש בבינה מלאכותית בעת כתיבת עבודות ומחקר משפטיים. שיתפתי בדרכים בהן ניתן לעשות שימוש ולהיעזר בבינה, ובכל מה שיש לה להציע לסטודנטים למשפטים. כמו כן, הראתי דוגמאות לשימוש ועזר שעושים עורכי דין הלכה למעשה בעבודתם היומ-יומית.
לבינה מלאכותית יש פוטנציאל לחולל מהפכה בעולם המשפטי ובדרך שבה מסמכים משפטיים נכתבים, ניתוח נתונים משפטיים, אופן גיבוש ואיסוף המידע המשפטי, ואפילו הגהה ועריכה תיקנית. על ידי אוטומציה של משימות, הפקת מסמכים, מתן ייעוץ וזיהוי סיכונים והזדמנויות, בינה מלאכותית עוזרת לעורכי דין להיות יעילים בעבודתם המשפטית, אפקטיביים ואסטרטגיים יותר. היא עוזרת לעורכי דין לתכנן את התיק שלהם בצורה מיטבית יותר ומקצועית יותר, ובכך לחסוך להם זמן משמעותי.
הנה כמה דוגמאות ספציפיות לאופן שבו נעשה שימוש בבינה מלאכותית בכתיבת מאמרים משפטיים:
OneLaw - פלטפורמת מחקר משפטית זו המופעלת על ידי AI משתמשת בעיבוד שפה טבעית כדי להבין ולנתח מסמכים משפטיים. הפלטפורמה מספקת גישה מהירה לפסיקה, לחוקים ולתקנות, כמו גם יכולות חיפוש חכמות למציאת מידע רלוונטי.
LegalRobot- פלטפורמה מונעת בינה מלאכותית זו עוזרת למשתמשים להבין ולנסח מסמכים משפטיים בקלות. הפלטפורמה מציעה ניתוח מסמכים, ניסוח חוזה ויכולת להתאים אישית מסמכים משפטיים לצרכים האישיים.
Harvey- שימש עורכי דין במשרדי עורכי דין גדולים לניסוח כתבי טענות, תקצירים ומסמכים משפטיים אחרים. ניתן להשתמש בכלי המופעל בינה מלאכותית מ-OpenAI כדי לחקור ולכתוב מסמכים משפטיים.
אלו הן רק כמה דוגמאות לדרכים שבהן נעשה שימוש בבינה מלאכותית בעבודת עורכי הדין ובכתיבת מסמכים או מאמרים משפטיים. ככל שטכנולוגיית AI ממשיכה להתפתח, סביר להניח שנראה יישומים חדשניים ומתוחכמים עוד יותר של AI בתחום המשפטי.
עד לכאן, הכל טוב ויפה, אך עלינו גם לדבר על אתרים מבוססי בינה מלאכותית אשר יודעים לזהות כאשר מסמך משפטי או כל מסמך אחר, נכתב באמצעות בינה מלאכותית. ישנם מספר אתרים המבוססים על בינה מלאכותית אשר מתמחים בזיהוי אם התוכן נכתב על ידי בינה מלאכותית.
נשאלת השאלה - איזה אתרים מבוססים בינה מלאכותית יודעים לזהות אם מה שכתוב נכתב על ידי בינה מלאכותית?הנה כמה מהאתרים הפופולריים ביותר -
GPT-3 Detector - האתר WRITEFULLמספק שירות המאפשר להכניס טקסט לתיבה המוגדרת ולבדוק אם הטקסט נכתב על ידי GPT-4, GPT-3 , ChatGPT של OpenAI או לא. השירות משתמש בטכניקות ניתוח וזיהוי שונות כדי לזהות את המקור האפשרי של הטקסט.
Grover - הוא דגם שפתי מבוסס על בינה מלאכותית שפותח על ידי Allen Institute for Artificial Intelligence. הכלי מאפשר לבדוק אם טקסט מסוים נכתב על ידי מודל בינה מלאכותית או לא.
OpenAI's GPT-3 Playground- מדובר בסביבת של OpenAI המאפשרת לך לנסות ולשחק עם המודל GPT-3. בכל זאת, המערכת מספקת תצוגה של "המקור האנושי" או "המקור המלאכותי" של כל משפט בחלק מהתוצאות.
אם עוד לא יצא לכם להכיר את הפלטפורמות או לעשות בהן שימוש, אני מציעה לכם להתנסות עם האתרים, על מנת להבין ולהרגיש בעצמכם את האתגרים איתם מתמודדים האקדמיות המשפטיות שאינן מעודדות שימוש בבינה מלאכותית בעת כתיבת עבודות משפטיות. זכרו כי הבינה אינה באה להחליף כתיבת אמיתית של סטודנטים, אלא היא נועדה לעזור, לחסוך זמן ולייעל. בשום אופן אני לא ממליצה לכם לכתוב עבודה משפטית ו/או להסתמך על בינה מלאכותית.
לסיכום - זיהוי אם טקסט נכתב על ידי בינה מלאכותית הוא אתגר טכנולוגי ואין אתר אחד שמספק פתרון מוחלט. אתרים אלו עושים שימוש בטכניקות מתקדמות כדי לנסות לזהות את התוצאה של בינה מלאכותית, אך התוצאות עשויות להיות לא מדויקות ב-100%, ואף יכולות להיות תלויות בסוג הפלטפורמה ובמידע שנכתב.