מתמחים במשפטים – קבלו יתרונות וחסרונות בהתמחות במשרד קטן לעומת משרד גדול
מתמחים במשפטים – קבלו יתרונות וחסרונות בהתמחות במשרד קטן לעומת משרד גדול
1 דקות קריאה
כל סטודנט למשפטים בשנה שלישית יודע כי בסיום התואר מגיע הרגע שהוא יצא להתמחות במשרד עורכי דין. צעד זה מלווה בשאלות מסוג - איזה משרד לבחור? קטן או אולי גדול? איזה דברים מתמחים צריכים לדעת כאשר הם יוצאים להתמחות במשך שנה וחצי, ובכלל, מה היתרונות במשרד גדול או שאולי היתרונות הן בכלל בהתמחות במשרד קטן ונישתי?. במאמר זה אנסה להסביר ולעשות סדר בגין היתרונות והחסרונות במשרד קטן לעומת משרד גדול.
בואו נדבר על התמחות במשרד עורכי דין קטן לעומת משרד גדול וניהול משרד עצמאי. גילוי נאות, כותבת המאמר עשתה התמחות במשרד רון גזית רוטנברג בשדרות רוטשילד תל-אביב שנחשב באותה העת למשרד בינוני-גדול. כיום משרד רון גזית רוטנברג התמזגו עם משרד עורכי דין גולדפרב זליגמן. אך יחד עם זאת, חקרתי במשך שנים לעומק את נושא "משרד גדול" לעומת "משרד קטן", ומה היתרונות והחסרונות בכל אחד מהם והרי לפניכם תוצאות המחקר:
יתרונות בהתמחות במשרד עורכי דין קטן
עוסקים בתחום אחד ממוקד (בדרך כלל).
משרד קטן שעושים בו הכל (בדרך כלל).
אין הרבה עורכי דין במשרד (בדרך כלל בין 1-3 עו"ד בסה"כ).
המתמחה מקבל יחס אישי מהמאמן שלו.
חונכות והכוונה צמודים יותר מעורכי דין מנוסים בתחום.
מתמחים מתעסקים בנושאים נוספים מעבר לתחום ההתמחות שלהם.
הזדמנויות להתבונן ולקחת חלק באינטראקציות עם לקוחות.
אפשרות ללמוד איך לנהל ולהחזיק משרד ומה כרוך בכך.
יתרונות בהתמחות במשרד עורכי דין בינוני-גדול
כמות עורכי דין במשרד גדול נע בין 30-100+.
יותר משאבים לרבות משאבים כלכליים, וטכנולוגיה גדולים יותר.
תחומי התמחות מיוחדים יותר כמו לדוגמה, התמחות בשוק ההון, היי-טק וטכנולוגיה, אנרגיה ועוד.
הזדמנויות נוספות לעבוד על תיקים מורכבים, גדולים ולקוחות בעלי פרופיל גבוה על כל המשתמע מכך.
פוטנציאל גדול יותר לנטוורקינג והזדמנויות עבודה עתידיות.
במשרד גדול כמעט ולא מצליחים המתמחים ללמוד איך הם יכולים לנהל משרד באופן עצמאי.
יש הרבה נושאים ותחומים שלא עוסקים בהם כאשר מתמחים במשרד גדול.
לעניין המשך העסקה במקום ההתמחות – הרי שמדובר במשהו אינדיבידואלי שמשתנה ממתמחה למתמחה ומעורך דין לעורך דין. ישנם משרדים שיציעו למתמחים שלהם להמשיך ולעבוד באותו המשרד שבו עשו התמחות, בין אם מדובר במשרד גדול או קטן. אם אתם מתמחים טובים ככל הנראה יציעו לכם להישאר לאחר מבחני הלשכה.
יתר על כן, לא ניתן לדבר על גודל משרד מבלי לציין את היתרונות שבניהול משרד עצמאי. היתרונות עצומים שכן, עורכי דין רבים במשרדים קטנים משתפים פעולה עם קולגות נוספות. יש להם אוטונומיה וכוח בעת קבלת החלטות. הקשר עם הלקוחות שלהם יכול להיות הדוק יותר ויש להם יכולת לבנות מוניטין והתמחות ייחודית בתחומם. באופן כללי, משרדי עורכי דין קטנים נוטים לספק חוויה כללית ומעשית יותר, בעוד שמשרדי עורכי דין גדולים נוטים לספק ניסיון מיוחד יותר ובעל פרופיל גבוה יותר. משרד עצמאי יכול לספק איזון בין השניים, אך עם יותר אוטונומיה ושליטה על הכיוון והמיקוד של ההתמחות.
אכן מדובר בבחירה שעתידה המקצועי בצידה. על המתמחה לעתיד לקבל החלטה שנוגעת לעתידו המקצועי ולעיתים הדבר יכול להיות קשה ומורכב. מה גם שכיום מציאת מקום התמחות הפכה להיות יותר קשה מבעבר והדרישות הן לעיתים גבוהות מאד.
אך למרות כל זה, אציע לכם לשקול את היתרונות והחסרונות שבמשרד קטן לעומת גדול, ולנסות לדמיין את חייכם כעורכי דין שנייה לאחר קבלת מספר הרישיון. אם הינכם רואים עצמכם פותחים משרד עצמאי – הייתי ממליצה לשקול להתמחות במשרד קטן אשר יוכל להעניק לכם כלים נוספים מעבר להתמקצעות בתחום, שהרי יש עוד הרבה דברים שעליכם לדעת כאשר הינכם פותחים עסק. לא בהכרח תוכלו ללמוד את כל הדברים הללו במשרד עורכי דין גדול. מנגד, משרד עורכי דין גדול יכול להעניק לכם התמחות בנישות מיוחדות, ותוכלו לעסוק, להשתתף בפגישות ולקחת חלק בעניינים רחבים וגדולים. נכון שלא תוכלו ללמוד על ניהול עסק עצמאי או על עבודת מזכירות משפטית, אולם תוכלו לבסס את עתידכם המקצועי בתחום נישתי מוגדר.
לייעוץ אקדמי, לשיעורים פרטיים למקצועות משפטיים, מזמינה אתכם ליצור איתי קשר – עו"ד שני אלה בגדדי 054-5591268.