תוכן המאמר נלקח מתוך קורס מיומנויות למידה וטכניקות לימוד באקדמיה - תכלס איך ללמוד.
אתם בטח תוהים לעצמכם אם אני יכולה לחדש לכם משהו?.. אולי כן ואולי לא. מה שבטוח, מונחי יסוד נועדו לתת לכם ידע אינפורמטיבי שיעזור לכם, כסטודנטים להבין יותר מה אתם עושים ואיזה מיומנויות נדרשות מכם באקדמיה וגם, מונחי יסוד יתנו לכם תשתית להבנה של מהי למידה.
בואו נדבר על כמה מונחים מרכזיים שאתם צריכים להכיר כסטודנטים באקדמיה:
1. הבנת הנקרא - זה היכולת להפיק משמעות מקריאת טקסט כתוב... מה שמוביל אותי למונח הבא שהוא –
2. זיכרון- הוא היכולת שלנו כבני אדם, לאגור מידע בצורה בלתי מוחשית (בניגוד לכתיבה לדוגמה). תהליך הקידוד מידע בזיכרון מאפשר לי לעשות שימוש עתידי במידע על ידי פעולה שנקראת שליפה.
3. שליפה – היא פעולה קוגניטיבית שבה מידע שקודד בזיכרון לטווח ארוך מועבר לתודעה. השליפה מתאפשרת הודות לתהליך של התגבשות זיכרון מהזיכרון לטווח קצר לזיכרון לטווח ארוך.
4. קשב - היכולת הקוגניטיבית שלי כאדם להתמקד ולהתרכז במידע שרלוונטי לי בזמן הנתון, לצורך עיבוד מנטלי ופיזי הדרוש לי לשם הגשת מטרה ספציפית.
5. הפרעת קשב וריכוז - הפרעה ביכולת לעשות שימוש בכישורים ומיומנויות קשב בצורה יעילה למטרות כאלה ואחרות. הפרעת הקשב מחולקת לשני סוגים.
אני ממליצה לכם לאמץ לעצמכם את מונחי היסוד הללו, מכיוון שהם יכולים לתרום להבנה שלכם בנוגע לתהליכי למידה שמתרחשים אצלכם או בסביבה שלכם. זכרו שעל מנת להצליח, ולהגיע להישגים אקדמיים טובים, עליכם לשפר את המיומנויות וטכניקות הלימוד שלכם, ולהתאים אותם לרמה של אקדמיה.
אני מבטיחה לכם שאם תתרגלו, תוכלו לצמוח, ולסגל לעצמכם הרגלים שיקנו לכם תחושת ביטחון, ותחושת מסוגלות עצמית להתמודדות עם אתגרי האקדמיה.