1 דקות קריאה
דרכים להגביר את תחושת המחויבות והסבלנות

כולנו נאלצנו להתמודד עם אתגרים שלא נתקלנו בהם בעבר בתקופה האחרונה. סוג של ברבור שחור שתקף אותנו במהלך השנה וחצי האחרונות. כמו שאני רואה את זה קפצנו מאירוע לאירוע שהתגלגל ללא הפסקה וכתוצאה מכך, רובנו מצאנו את עצמנו מסתגרים בבתים ועובדים מהבית. 

כשאנחנו חלק מארגון / חברה / קהילה אנחנו מטפחים מערכת יחסים ופרדיגמה משותפת. חלקנו אפילו הצלחנו לעשות זאת בהצלחה רבה במהלך תקופת הקורונה. שמרנו על יחסים מרחוק באמצעות תקשורת אונליין אשר הצליחה להחזיק ולחזק את תחושת המחויבות והשייכות. אם אנחנו עצמאיים זאת היכולת הזאת להרים את עצמנו למעלה ולנוע קדימה. עשייה מעודדת עשייה נוספת וככה חוזרים לעניינים במהרה. אך שהכל קורס מסביב ואולי גם אצלנו איך מצליחים לעשות את זה?

מהי פרדיגמה

ישנה אמרה שסוברת כי ברגע שנאמץ לעצמנו תעוזה ואסטרטיביות כאינדיבידואלים, עצמאיים, שכירים, מנהלים וצוותי עובדים כך נוכל להתאים את עצמנו לעידן החדש. 

פאולו קאולו בסיפרו אלף כתב כי " ...רצון ואומץ הם שני דברים שונים. אומץ יכול למשוך פחד וחנופה, אולם כוח רצון צריך סבלנות ומחויבות. "

לאחר שראיינתי מספר מכובד של מומחים לספר שאני שוקדת עליו בימים אלו פתיחות באסטרטגיה הגעתי למסקנה כי מה שמשותף לאותם אנשי ובעלי עסקים מצליחים זה המחויבות והסבלנות שהם הקדישו למטרות והיעדים שלהם במרוצת הדרך. תעוזה ונחישות אלו מפתחות עיקרים לפיתוח מנהיגות סוחפת וכריזמטית. אגב אם תשימו לב, רובנו נמשכים לאנשים שמצליחים. אנחנו עוקבים וצופים בהצלחות של מודלים לחיקוי עבורנו ואנחנו אפילו משחזרים את הצעדים שהם עשו. 

בכל ארגון / חברה / קהילה שאנחנו חלק ממנה נוכל לזהות ברוב המנהיגים את החשיבה מחוץ לקופסא ומקסום תוצאות. מי שמפחד לקבל החלטות ו/או מעכב תהליכים עלול למצוא את עצמו ביישורת האחרונה והחלק הכי מאכזב לטעמי זה חוסר היכולת לראות את ההזדמנויות (הן עומדות על המדף רק צריך ליישר מבט).

תכנון אסטרטגיה עסקית

דרכים להגביר תחושת סבלנות ומחויבות: 

  1. אל תשכחו את המטרה והיעד - חלק גדול מזה נובע מהיכולת שלנו להאמין בעצמנו. בדרך שלנו.
  2. לעשות קצת כל יום - ככה מניעים את הגלגלים ונכנסים למעגל העשייה. עשייה מביאה עשייה. 
  3. הגדירו משימות חודשיות, שבועיות ויומיות - לי זה עובד הכי טוב שאני משלבת בין היומן הדיגיטלי בסמארטפון שלי לבין יומן ידני.
  4. חוק השלוש - עוזר לנו למנוע התפזרות יתרה במהלך העבודה שלנו. זה משאיר אותנו מחויבים למטרה ובכך אנו ממשיכים לייצר את הנתיב המדויק עבורנו. חוק השלוש כמו כן הוא, שלוש צלעות (פסיבי, אקטיבי ונפשי) אשר מלכד את העשייה הכוללת שלנו ושופך אור על המצב.
  5. שתפו קולגות / חברים / משפחה קרובה שיכולה לתמוך בכם בשעת הצורך. שיחה מהלב עם סביבה קרובה על המצב בו אתם נמצאים יכול לסייע להפיג את תחושת התסכול וגם זו לגמרי הזדמנות לחשב מסלול מחדש. אני תמיד אומרת ללקוחות שלי שזה בסדר להרגיש תחושת "רעידת אדמה בגוף" זה אומר שאנחנו עדיין לא מדויקים. הגוף מרגיש ומראה לנו את זה, כל שצריך לעשות זה להקשיב פנימה.
  6. אחת הדרכים המומלצות להגביר תחושת מחויבות היא לסגל מיומנות חדשה (שזה מתקשר לצוואר הבקבוק שכתבתי עליו). פיתוח אישי / פיתוח מקצועי זה משהו ששווה לחשוב עליו.
  7. למי מאיתנו שעובד בארגונים / חברות / צוותי עובדים שווה לעבוד בעבודת צוות, זה מגביר את תחושת השייכות לארגון ומעלה את המוטיבציה. בעבודה משותפת יש הפריה הדדית אישית ועסקית כאחד. שווה לעבוד בקרב קולגות וחברים בימים "המבאסים" (לכולנו יש כאלה).  
תכנון אסטרטגיה

בסופו של יום, כל מה שאנחנו רוצים להרגיש - הגשמה עצמית. הרבה מזה קשור לכוח הרצון שלנו, התמדה, סבלנות ומחויבות למטרות וליעדים שהצבנו לעצמנו בחיים. תחושת העצמאות היא הכרחית בשביל להתפתח והיא נועדה לאפשר לנו לחקור את העולם. לגלות אותו לאט לאט. 

לסיכוםאם אתם חשים תחושת אי-נוחות שמלווה את יומכם כבר מספר ימים אז הגיע הזמן לעשות משהו בנידון. עוד שניה של ישיבה ממושכת באותו מקום בו אתם נמצאים עלולה להוביל לפספוס הזדמנויות ולתחושת החמצה. לא באמת בא לנו לחיות ככה את החיים שלנו, הדרך לעשות זאת היא פשוט לעשות. 


 נעים להכיר, קהילת וואצאפ אסטרטגיה למתחילים עם שני אלה :) 

הקבוצה הוקמה מתוך היכרות אישית שלי עם אותם בעלי עסקים אשר מחפשים להעשיר את עולמם העסקי בכלים של תכנון אסטרטגיה, טכני, שיווק ומיינדסט שיכולים להצעיד את העסקים שלהם צעד אחד קדימה.

הקבוצה מתאימה לבעלי עסקים קטנים עד בינוניים, מנהלים בכירים, מנהלות משאבי אנוש וכל מי שחושב שהקבוצה יכולה לתרום ולהעשיר את עולמו. *יום פרסום - א'.*הקבוצה נעולה לדיונים שאינם רלוונטים.

אסטרטגיה למתחילים עם שני אלה

להצטרפות לחצו על התמונה